Project omschrijving

CityBarge – Moves the future

Steden hebben te maken met verdichting en daardoor veel verkeer en logistiek in de binnenstad. Hierdoor krijgen we steden met een slechte leefbaarheid, luchtkwaliteit en veel CO2 uitstoot. CityBarge draagt bij aan de leefbaarheid van steden door duurzame, betaalbare en makkelijke waterlogistieke oplossingen voor de binnenstad. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande waterinfrastructuur in veel steden: de grachten.

Opdracht

CityBarge kreeg de mogelijkheid om zichzelf aan een groot publiek voor te stellen op de World Mobile Conference en had daarom een dringende behoefte om hun unieke verhaal te communiceren voor een groot publiek.
Jasper Wessels werd gevraagd om het verhaal van CityBarge onder andere door te vertalen naar een animatie, en Milo hielp dit te realiseren.

We ontwikkelden een aantrekkelijke grafische 3d stijl die laat zien dat moderne techniek ouderwetse problemen kan oplossen. Het herkenbare kleurgebruik en de gestileerde voertuigen laten zien hoe bestaande goederenstromen worden vervangen op het water. Een grote uitdaging daarbij was dat de barge zelf nog niet bestond, en we tijdens de productie moesten bedenken hoe deze er uit ziet en in praktijk werkt.

OPDRACHTGEVER

Jasper Wessels
CityBarge

CREDITS

Concept/script:
Jasper Wessels, Tara Lewis

3D design/Animatie:
Jasper Wessels, Milo

Sound design:
Music on Motion

CATEGORIES

3D animatie, uitleganimatie, promotie

Meer projecten

BEKIJK ALLES

Samenwerken?

VERTEL ONS MEER OVER JE PROJECT
CONTACT