Project omschrijving

Gemeente Rotterdam – Werk & Inkomen

De gemeente Rotterdam helpt werkzoekenden met vacatures, trainingen en werkervaringsplekken. Wie geen baan en te weinig geld om rond te komen heeft kan een uitkering aanvragen.
Maar een uitkering is volgens de gemeente Rotterdam tijdelijk; de werkzoekende volgt een traject naar werk of levert een tegenprestatie (vrijwilligerswerk, scholing of een maatschappelijk nuttige activiteit). Zo streeft het cluster Werk & Inkomen naar één doel: samen zorgen dat iedere Rotterdammer die kan werken een baan heeft.

Afgelopen jaren is er veel verandert binnen de gemeente op het gebied van werk en inkomen. Zo zijn verschillende afdelingen nu samengebracht onder één cluster, is er een nieuwe aanpak en is het beleid aangepast. Zo’n verandering vraagt om duidelijkheid.

Oplossing

Milo maakte in opdracht van Videoagency vier animaties die de aanpak van Werk & Inkomen laat zien aan alle medewerkers van de gemeente. Dit deden we aan de hand van drie belangrijke vragen; wat doen we, hoe doen we dat en voor wie doen we dat?

OPDRACHTGEVER

Videoagency
Gemeente Rotterdam

CREDITS

Concept/script:
Bruchs, Videogancy, Milo

Illustratie/Animatie:
Milo

Sound design:
Anycolouryoulike

CATEGORIES

2D animatie, uitleganimatie

Meer projecten

BEKIJK ALLES

Samenwerken?

VERTEL ONS MEER OVER JE PROJECT
CONTACT